"Bij de SVB krijg je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen"

Paula - Testspecialist

Maak kennis met Paula!

Paula werkt al sinds 2000 voor de SVB. In 2020 begon ze op de afdeling IT. Daar is ze verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van testen om de werking van wijzigingen of toevoegingen in IT-systemen te controleren.

Samen met mijn team zorgen dat de uitvoering van verschillende wetten vloeiend blijft lopen vind ik het mooiste aan mijn functie.

Van uitvoering naar IT

“Ik ben ooit als nationaal beoordelaar AOW begonnen. Inmiddels heb ik ook de andere regelingen en wetten mogen leren en uitvoeren. De SVB biedt veel kansen om je verder te ontwikkelen. Sinds 2020 werk ik aan de IT-kant om aanpassingen aan de systemen die ik hiervoor gebruikte in de uitvoering te testen en wijzigingen. Daar komt al mijn praktijkervaring van de gebruikerskant goed bij van pas. Tussendoor heb ik uit eigen interesse ook nog een hele andere opleiding gedaan met het opleidingsbudget, namelijk HR Personeelsadministratie.”

Soms vergeet ik zelfs dat ik thuiswerk

“Er heerst een hele prettige werksfeer onderling. Iedereen wordt geaccepteerd en we gaan informeel met elkaar om. In deze functie heb ik tot nu toe vooral veel vanuit huis gewerkt, desondanks vind ik het een hele fijne werkomgeving. Het is mooi dat ook als je thuiswerkt iedereen behulpzaam en respectvol naar elkaar toe is. De onderlinge verbinding is zo goed, dat je soms gewoon vergeet dat je op dat moment niet samen op kantoor zit.”

De maatschappij moet op ons kunnen rekenen

“Rechtmatigheid vind ik belangrijk en het leveren we van een bijdrage aan de maatschappij. Dat is ook de reden waarom ik bij de SVB werk. Samen zorgen we ervoor dat we de wetten waar wij verantwoordelijk voor zijn, zoveel mogelijk uitvoeren zoals ze bedoeld zijn. Hierbij staat kwaliteit en betrouwbaarheid voorop, zodat de uitvoering van de wetten zonder fouten verloopt.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland