"Collega's blij maken met nieuwe software"

Maurits - Product Owner Frontend

Maak kennis met Maurits!

De doortastendheid van Maurits, Product Owner frontend, komt tot uiting in zijn manier van werken. Hij staat vooraan om het werken met systemen voor gebruikers makkelijker te maken. En daarbij pakt hij graag door, want snelheid en wendbaarheid zijn bij softwareontwikkeling belangrijk. Alles om de collega’s blij te maken met nieuwe software.

Goede ideeën sneller uitproberen

Het werk van collega’s vereenvoudigen met nieuwe software die het software-ontwikkelteam elke twee weken oplevert. Dat vindt Maurits als product owner het mooiste van zijn rol binnen de SVB. Daarover is hij veel in gesprek met eindgebruikers en andere belanghebbenden. “Om te ontdekken wat ze helpt om het werken met onze systemen makkelijker te maken. Daarbij kijk ik continu tegen welke inspanning we welke waarde kunnen creëren.”

“We werken agile en dat gaat bij ons in het team erg goed. Het geeft je als team of afdeling de gewenste snelheid en wendbaarheid. Dit geeft erg veel voldoening. Regelmatig reageren collega’s met de woorden ‘Kunnen jullie dit al zo snel realiseren? Vroeger duurde dit vaak zes maanden.'”

“Door goede ideeën sneller uit te proberen ontdek je of wat je bedacht hebt echt goed is. Voorheen analyseerde en overlegde men maanden voor er daadwerkelijk iets tot stand kwam. Kostbare tijd die je beter kan inzetten door het gewoon te doen.”

Werkzaam bij de SVB sinds 2008

Maurits heeft er al een hele carrière opzitten bij de SVB. Hij begon in de dienstverlening in Utrecht. Daarna was hij teamleider in Utrecht en in Deventer. Sinds 2015 is hij product owner van de frontend van het systeem van de SVB dat onder andere de betaling van de AOW uitvoert. “Non-profit trekt mij aan. Bijdragen aan iets wat van maatschappelijke waarde is voor alle Nederlanders. Ik zou niet blij worden van het verkopen van verzekeringen om meer winst te moeten maken.”

Die maatschappelijke betrokkenheid uit zich ook door zijn vrijwilligerswerk bij de Scouting. “Daarnaast kampeer ik graag, doe ik leuke dingen met mijn gezin, of klus ik aan mijn huis uit 1934.”

Je kan het verschil maken!

“Het is bij de SVB prettig werken, er is voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. En om verantwoordelijkheid te nemen. Als je zelf wilt kan je veel bereiken. Ook dankzij alle interne en externe trainingen en coaching.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland