"Meedenken over een betere organisatie"

Marloes - Scrum Master

Maak kennis met Marloes!

Bij onze locatie PGB kennen ze Marloes allemaal. Ze is de no-nonsense scrum master die de dingen graag strak organiseert. Het nog beter laten aansluiten van de organisatie bij de wensen van de klant vindt ze een mooie uitdaging. Net als het helpen van mensen in hun ontwikkeling.

Bijdragen aan een succesvollere en efficiëntere organisatie

Als scrum master ondersteunt en coacht Marloes twee teams. Dat doet ze op teamniveau en op individueel niveau. Ze is verantwoordelijk voor de praktische organisatie van bijeenkomsten. Denk hierbij aan het regelen van ruimtes, beeldschermen en werkvormen.

Daarnaast begeleidt ze de medewerkers. “Ik volg het scrumproces op de voet en indien nodig stuur ik bij. Bijvoorbeeld door te bewaken dat de groep niet te veel afwijkt van het thema waarvoor we bijeengekomen zijn. Ook leg ik uit wat agile-oplossingen zijn wanneer men tegen problemen aanloopt.”

Om de teamleden beter te laten samenwerken bedenkt ze steeds andere werkvormen. “Daarmee probeer ik de groep te stimuleren elkaar feedback te geven en samen successen te vieren. Met als doel de kwaliteit van het werk te verbeteren en het team vooruit te helpen. Op die manier draag ik bij aan een succesvollere en efficiëntere organisatie.”

Vakgroep scrum masters

Marloes is ook actief in een vakgroep scrum masters, die bijvoorbeeld iedere zes weken de SVB Demodag organiseert. Dan presenteren drie of vier teams wat ze de afgelopen tijd hebben gerealiseerd. De vakgroep regelt de presentatoren, de onderwerpen, de ruimtes, de schermen, de catering én de communicatie er omheen.

Als je je leergierig opstelt, word je vaak gevraagd voor nieuwe dingen.

Ontwikkelmogelijkheden genoeg!

Marloes werkt sinds 2015 bij de SVB. Eerst als servicedienstmedewerker PGB en daarna als beleidsmedewerker. Via een werkervaringsplek scrum master, de cursus Inzicht in invloed en de training communicatiestijlen werd ze gecertificeerd scrum master. “Als je je leergierig opstelt, word je vaak gevraagd voor nieuwe dingen. Ontwikkelmogelijkheden genoeg!”

Wanneer ze er even helemaal uit wil, ontspant ze het liefst met een wijntje in de zon op een terras. Ergens in een klein stadje in Italië, met haar vriend. “Ik ben koudbloedig (haha), dus ik heb zon nodig om mij op te warmen. En wijn in Italië is de lekkerste die er is. Italië is sowieso de beste vakantiebestemming, en mijn vriend is de leukste die er is.”

Een open en informele sfeer

Onderling heerst er een open en informele sfeer. Het kan heel gezellig zijn, maar er wordt ook heel hard gewerkt. Alles kan gezegd worden en je mag veel van je ideeën uitproberen. “Daardoor denk je mee over hoe de organisatie nog beter kan. Dat, gecombineerd met écht leuke collega’s, goede voorwaarden en mogelijkheden tot ontwikkeling maakt voor mij de SVB als werkgever top. Daarnaast werk ik graag bij een organisatie die een maatschappelijk doel dient en niet zozeer geld verdienen als hoger doel heeft.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland