"De SVB biedt eigen regie en als je die pakt zijn de mogelijkheden groot"

Manon - Agile manager

Maak kennis met Manon!

Manon van Rheenen is als agile manager van Service Center Data (SCD) veel in gesprek met collega’s. Ze houdt zich voornamelijk bezig met ‘de mens achter de medewerker’. Dat geeft haar veel energie. Wanneer collega’s haar in vertrouwen nemen en zich kwetsbaar durven op te stellen, krijgt ze het gevoel dat ze echt van betekenis kan zijn.

Ik word blij als ik merk dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van mijn collega’s.

Echt contact is goud waard

“Werken in een agile-omgeving betekent dat je werkt met zelfsturende teams. Vanuit mijn rol als agile manager kan ik me daardoor volledig richten op het menselijke vlak. Dat betekent dat ik me voornamelijk bezig hou met de ontwikkeling van de mens. Op het gebied van kennis, competenties en vaardigheden. Daarnaast ben ik ook de hiërarchisch leidinggevende en dus verantwoordelijk voor verzuim en re-integratie en de persoonlijke ontwikkel- en resultaatcyclus.”  

 Het leukste aan mijn functie is dat ik de diepte in mag in gesprekken met mensen. Dat ik de tijd en ruimte krijg om te luisteren, om van betekenis te kunnen zijn wanneer dat nodig is. Ik kan collega’s verder helpen en steunen op allerlei gebieden, of dat nou op persoonlijk vlak of werkgerelateerd is. We proberen zoveel mogelijk ‘echt’ in gesprek te zijn met medewerkers om ze te helpen bij hun ontwikkeling en groei. In mijn werk pak ik daarnaast onder andere alle HR-gerelateerde dingen op voor het SCD. Zaken als verlofaanvragen en aanvragen voor opleidingen bijvoorbeeld.” 

Burgers en medewerkers

“De SVB is een werkgever die er staat voor de burger én voor de medewerkers. Het is een organisatie die ziet dat wanneer je de medewerker centraal zet, de organisatie op haar beurt de burger centraal kan zetten. Het is een van de weinige werkgevers waarvan ik kan zeggen dat zij goed inziet dat de medewerkers het ‘hart’ zijn van de organisatie. We blijven ons bij alles bewust van wat het risico en de impact kan zijn voor de organisatie, en bovenal voor de burger.” 
 

Met oprechte passie aan het werk

“Toen ik solliciteerde heb ik even getwijfeld of het type organisatie bij me past. Er zijn meerdere mensen die me vertelden dat ik het nooit zou volhouden vanwege de cultuur. Maar ik voel me als een vis in het water. Ook bij mijn collega’s zie je dat ze met passie aan het werk zijn. Dat is superleuk om mee te werken, want ze zijn enorm gedreven. ”    

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland