"Collega's blij maken met het juiste advies"

Madelon - Bedrijfsjurist

Maak kennis met Madelon!

Als enthousiast bedrijfsjurist is Madelon betrokken bij alle arbeidsrechtelijke zaken van de SVB. Collega’s blij maken met adviezen waar ze mee verder kunnen. Daar doet ze het voor!

Van sturing geven aan juridische adviezen tot het geven van trainingen

Als arbeidsrechtjurist bij de SVB zijn er veel zaken en taken die je aandacht vragen. Van het adviseren van de Raad van Bestuur, tot het up-to-date houden van beleidsstukken. En van juridisch implementeren van nieuwe wetgeving tot het adviseren van HR-(beleids)adviseurs.

“Ik heb elke dag interessant en uitdagend werk en het is niet te voorspellen wat de dag weer brengt. Daarnaast ontdekte ik dat ik de functie van bedrijfsjurist leuker vind dan de rol van advocaat. Omdat je al in een eerder stadium betrokken wordt bij een advies en daar vervolgens sturing aan kunt geven. Naast al die praktische zaken geef ik collega’s op verschillende locaties trainingen over arbeidsrechtelijke aspecten. En ik verzorg diverse workshops voor HR-adviseurs en teamcoaches.”

De SVB heeft me in positieve zin erg verrast.

“Ik kwam via een interim-klus als zelfstandig advocaat bij de SVB terecht. Dat beviel me zo goed, dat ik er daarna ben blijven werken. De SVB heeft me in positieve zin erg verrast. Onze afdeling is ‘partner en geweten’ van de organisatie. En ik vind het mooi dat je bijdraagt aan de bestaanszekerheid van burgers.”

Grote en prettige werkgever, waar veel gebeurt

Madelon wordt bij alle arbeidsrechtelijke aangelegenheden van de SVB in binnen- en buitenland betrokken. Dat maakt haar werkgebied zeer breed. “En daardoor signaleer je best veel. Zoals dat we sommige bedrijfsprocessen efficiënter kunnen inrichten. Aan die verbetering kan je vervolgens zelf weer een bijdrage leveren.”

De SVB is een grote en prettige werkgever, met goede arbeidsvoorwaarden en veel ontwikkelingsmogelijkheden. En regelmatig gezellige borrels. “Het vooroordeel van sommigen dat het een saaie overheidswerkgever is, waar niet veel gebeurt, klopt helemaal niet. Ik ga met veel plezier naar mijn werk en dat komt ook door mijn fijne collega’s!”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland