"De SVB is een organisatie met genoeg uitdagingen binnen het IT-landschap"

Joost - Risk manager

Maak kennis met Joost!

Als risk manager denkt Joost dagelijks proactief mee over manieren waarop er zo min mogelijk IT-risico’s kunnen ontstaan. Dat doet hij samen met zijn collega’s, voor de burger. Never a dull moment, in deze dynamische baan.

 Wat ik uniek vind aan mijn team is dat we een kader scheppen en daarmee richtinggevend zijn voor de hele organisatie.

Dynamiek van een grote organisatie

“Samen met een groot aantal collega’s borg ik de kwaliteit van de uitbetaling van 25 wetten en regelingen. Die wetten zijn goed voor een zesde deel van de miljarden aan overheidsuitgaven. Serieus geld dus. Werken bij een grote organisatie, of dat nu in de profit- of non-profitsector is, kent zijn eigen dynamiek. Ook bij de SVB. We volgen technologische ontwikkelingen op de voet en integreren die waar mogelijk en wenselijk in onze eigen bedrijfsvoering. Daarbij moeten we altijd een passende mix vinden tussen kosten en baten.”

Zelf de regie nemen

“De focus die wij intern hebben op de continuïteit van de uitbetalingen maakt dat burgers  kunnen rekenen op een tijdige en juiste uitbetaling. In mijn werk begeleid ik omvangrijke en ingewikkelde veranderingen, in een dynamische en politieke omgeving. Dat doen we zonder dat de burger er iets van mag merken. Daarbij heb ik volop ruimte om zelf de regie in handen te nemen. Je krijgt veel vertrouwen en dat geeft veel verantwoordelijkheid.”

Samenwerken draagt bij aan mijn ontwikkeling

“Wanneer ik mensen zie die veel energie steken in hun werk en dan met recht trots zijn op het resultaat word ik daar blij van. We werken samen met leuke collega’s en die dragen ook bij aan mijn eigen ontwikkeling. Het mooiste aan mijn functie is dat ik professioneel kritisch kan zijn op de inhoud, binnen een collegiale omgeving.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland