"Er zijn altijd voldoende kansen om door te groeien"

Joachim - Information Security Officer

Maak kennis met Joachim!

Doortastend en behulpzaam, zo zou Information Security Officer Joachim zichzelf en zijn directe collega’s omschrijven. Het mooiste aan zijn werk vindt hij het meedenken over het veilig innoveren van de organisatie. 

Ruimte om te groeien 

“Information Security Officer (ISO) is een functie waar ik in moest groeien. Niet alleen door cursussen te volgen, maar ook door praktijkervaring op te doen. De SVB heeft me in de 25 jaar dat ik in dienst ben altijd voldoende kansen geboden om me te ontwikkelen. Die kansen heb ik steeds aangegrepen. Ook bij deze functie.” 

Risico’s analyseren en maatregelen treffen 

“De SVB verwerkt belangrijke gegevens van miljoenen Nederlanders. Als ISO is mijn belangrijkste doel het beschermen van die gegevens door te analyseren waar de grootste gevaren zitten en maatregelen te treffen. Het gevaar kan komen vanuit hackers die proberen in te breken op het systeem, een datalek dat per ongeluk ontstaat of fraude. Vervolgens adviseren we de verantwoordelijke collega’s over te treffen maatregelen. De ene keer is dit een directeur, de volgende keer een collega uit een IT-team.” 

Het mooiste aan dit werk vind ik meedenken over vooruitgang.

Samen tot het beste resultaat 

“Het mooiste aan dit werk vind ik meedenken over vooruitgang. Hoe kunnen we op een veilige manier innoveren? Als we alle systemen dichtgooien, komt de organisatie niet verder. Daarom maken we constant risico-afwegingen en zoeken we de balans. Het fijne is dat ook de collega’s van andere teams ons de laatste jaren steeds beter weten te vinden. Zo komen we samen tot het beste resultaat.” 

Voor de samenleving 

“De sfeer binnen het team is goed, het is prettig samenwerken. Er is een gevoel van saamhorigheid en iedereen is behulpzaam. Fijn is ook dat er voldoende humor is op de werkvloer. Ons werk kan soms hectisch zijn – er is altijd genoeg te doen – maar met elkaar weten we dat te relativeren. De SVB zorgt voor de bestaanszekerheid van veel Nederlanders en we voelen dat we dit voor de samenleving doen. Dat zit in onze haarvaten.“ 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland