"De SVB wil een goede werkgever zijn, dat blijkt uit alles"

Hsueh Hwen - Controller

Maak kennis met Hsueh Hwen!

Controller Hsueh Hwen zocht een betere werk-privébalans en vond deze vorig jaar bij de SVB. Op haar werk is ze een spin in het web, thuis draait het om ontspanning met haar man en twee dochters. 

“Mijn werkzaamheden zijn divers. Als controller wordt mijn ritme bepaald door de rapportages en prognoses die we op vaste momenten sturen naar het managementteam en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik ben verantwoordelijk voor een deelgebied binnen IT en geef het managementteam inzicht in hun uitgaven. Te hoog is niet goed, te laag ook niet – dan worden plannen mogelijk niet waargemaakt. Ook ben ik controller van een groot IT-programma. Mijn hoofddoel is managers voorzien van informatie, waarna besloten kan worden of we nog op koers liggen of dat actie nodig is.  

Ik ben een pietje precies en analytisch aangelegd, dat is nodig als controller. Ook vind ik het als teamplayer fijn met verschillende mensen samen te werken. Dat is in mijn functie heel letterlijk: als spin in het web sta ik in contact met collega’s van de IT-afdeling, met collega’s binnen Finance en met het team waarvoor IT werkt: de dienstverleningsafdeling, die zorgt voor de uitkeringen.” 

De organisatie staat zelf ook open voor ontwikkeling. 

Ontwikkeling 

“SVB wil een goede werkgever zijn, dat blijkt uit alles. Zo is er regelmatig een online presentatie van de Raad van Bestuur. Dat geeft mij gevoel bij wat er leeft in het bedrijf. Er worden vaak events georganiseerd, wat de betrokkenheid verhoogt. Ook is het arbeidsvoorwaardenpakket zeer compleet, van een goed salaris tot een Individueel Keuzebudget, voor bijvoorbeeld een fietsvergoeding. 

De SVB moedigt je aan opleidingen te volgen. Zo heb ik me onlangs ingeschreven voor een meerdaagse cursus ‘effectief adviseren bij de publieke overheid’. We worden begeleid in onze ontwikkeling: welke kant wil je op, wat past bij je. En ook de organisatie zelf staat open voor ontwikkeling. Zo hebben we de financiële inzichten afgelopen jaar uniformer en helderder gemaakt.” 

Gezinsleven 

“Niets maakt me gelukkiger dan mijn eigen gezin. We gaan graag samen op reis, elk jaar naar een nieuwe bestemming. Ook doe ik HITT-training in de sportschool en maak ik tochten op mijn motor. Daarvoor heb ik nu tijd, want mijn werk-privébalans is aanzienlijk verbeterd sinds ik van de commerciële sector ben overgestapt naar de SVB.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland