Teamleider Sociale Verzekeringen

AOW, kinderbijslag of de Anw-uitkering. Het zijn drie van de bekendste Sociale Verzekeringen (SV) die de SVB beoordeelt en uitbetaalt aan 5,5 miljoen Nederlanders. De teamleider SV zorgt dat de service medewerkers van de serviceteams hun werk optimaal kunnen uitvoeren.

Functieprofiel Teamleider Sociale Verzekeringen

Dagelijkse bezigheden van een teamleider

Onze teams van dienstverlening bestaan uit tien tot vijftien medewerkers. Teamleiders, of teamcoaches sturen de teams operationeel aan. Ze stellen de kaders en doelen en sturen op cijfers en resultaat. De teams zijn zelf resultaatverantwoordelijk en de teamleider zorgt dat ze goed kunnen functioneren. Tegelijkertijd zetten onze teamleiders sterk in op de ontwikkeling van de teams en medewerkers. In de praktijk bevat het takenpakket van een teamleider onder andere ontwikkel- en resultaatgesprekken, personele zaken en procesverbeteringen. Dat is uiteraard slechts een kleine greep uit de verantwoordelijkheden. Want samen met collega-teamleiders, de locatiemanager en HR-adviseur zijn onze teamleiders ook verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de locatie.

Een teamleider van de SVB herken je meteen

Verbinding en coaching. Dat zijn de twee belangrijkste eigenschappen die onze teamleiders SV hebben. Want ze coachen vaak twee teams van 10-15 medewerkers. En het beste resultaat halen ze door vanuit vertrouwen, samenwerking, open communicatie en plezier een team te laten groeien. Het spreekt voor zich dat ze diverse managementstijlen beheersen, cijfermatig inzicht hebben en procesmatig kunnen werken. Want dat hoort nu eenmaal bij hun baan. Maar ze weten vooral met lef en initiatief anderen te motiveren.

Teamleider, teamcoach of teammanager

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de teamleider vergelijkbaar met de teamcoach of teammanager. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. En dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Dit moet je weten over ons vakgebied dienstverlening

Ruim 1.500 medewerkers zetten zich dagelijks in om onze klanten te helpen, zodat zij op tijd de bedragen ontvangen waar ze recht op hebben. Dit doen ze op tien locaties verspreid over heel Nederland.

Vacature teamleider

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature teamleider SV hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland