Scrum Master

Binnen de SVB zetten we uiteenlopende systemen in voor het efficiënt en gericht bedienen van onze klanten. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen gebruiken we veel verschillende informatiesystemen, van unieke digitale portalen tot gewone kantoorautomatisering. Met een mooie mix van bewezen en nieuwe technologie hebben we een systeemlandschap waar we trots op zijn. De scrum masters coachen onze IT-teams om projecten goed, op tijd en binnen budget af te ronden.

Dagelijkse bezigheden van een scrum master

Bij de SVB werken we met scrumteams en volgens een agile-werkwijze. Onze gedreven scrum masters hebben dan ook een serieuze verantwoordelijkheid waar het gaat om het faciliteren en coachen van deze teams. Zij motiveren de teamleden om continu te verbeteren en ze optimaliseren de samenwerking binnen en tussen de teams. Daarmee bewaken ze de ontwikkelingen op agile en scrum, zodat een team steeds meer bijleert en beter gaat functioneren. Extra uitdagend, want agile werken is binnen de SVB volop in ontwikkeling. In praktische zin organiseert de scrum master events, zoals de sprint planning, daily scrum, retrospective en sprint review. En dat allemaal met als doel continuïteit te borgen en tot maximale waarde voor de klant te komen.

Een scrum master van de SVB herken je meteen

Een hoog energieniveau, een toegankelijke houding en een goed reflectievermogen. Dat kenmerkt onze scrum masters in een notendop. Ze kunnen gemakkelijk schakelen op verschillende niveaus. En ze hebben een breed palet aan verandertechnieken om de organisatie op een effectieve wijze klaar te maken voor de toekomst. De scrum master ziet het als een uitdaging zichzelf en collega’s beter te maken. Onmisbaar hiervoor is het gemak waarmee ze verbinding leggen. Binnen de teams en zeker daarbuiten.

Dit moet je weten over ons vakgebied IT

Bij de SVB zijn ongeveer 450 mensen werkzaam binnen het vakgebied IT. We kennen vijf afdelingen: managed services, businesssupport en drie afdelingen applicatie-onderhoud en ontwikkeling. Deze laatste drie zijn onderverdeeld in Sociale Verzekeringen (SV), PGB en bedrijfsvoering (generiek). Gezamenlijk zijn de afdelingen verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB. We ontwikkelen applicaties in het hele spectrum: soms klein, soms voor miljoenen klanten. We zorgen er natuurlijk ook voor dat alles 24/7 in de lucht blijft op onze complexe infrastructuur. Dat doen we in scrumteams die één of meerdere webapplicaties technisch beheren. In teamverband met Agile-ontwikkelmethodes.

Vacature scrum master

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature scrum master hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Uitgelichte vacatures

Technisch Applicatiebeheerder Bestandskoppelingen

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.556,- tot 6.027,-
 • Opleidingsniveau: hbo, hbo+
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

DevOps Engineer

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.556,- tot 6.027,-
 • Opleidingsniveau: hbo+, wo, hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

IT Security Officer

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.556,- tot 6.027,-
 • Opleidingsniveau: hbo+, wo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Verhalen van collega's

"De SVB biedt eigen regie en als je die pakt zijn de mogelijkheden groot"
Manon - Agile manager

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland