"Ik dacht ‘dit doe ik tijdelijk’, maar dat pakte anders uit"

Serap - Beleidsadviseur internationaal

Als student Staats- en Bestuursrecht begon Serap Cokgezer in 2014 aan een bijbaan bij de SVB. Tijdelijk, dacht ze. Maar inmiddels is Serap 6 jaar verder en toe aan haar vierde functie binnen de SVB, bij de directie Dienstverlening Sociale Verzekeringen.

De SVB voelt als een grote familie

“Ik kwam binnen als uitzendkracht. Klanten te woord staan, AOW-dossiers behandelen. Het was crisistijd en er was weinig werk, dus ik besloot mijn scriptie naast mijn baan af te ronden. Daarna zou ik weer weggaan, althans, dat was mijn plan. Ik merkte wel direct dat het een warm bad was waar ik in terecht kwam; de SVB voelt als een grote familie. Wel had ik een duidelijke mening over hoe dingen anders of beter konden en ik merkte dat dat werd gewaardeerd. Een halfjaar nadat ik in dienst was gekomen kwam de vacature van Teamcoach vrij. Hoewel ik nog piepjong en onervaren was, werd ik gestimuleerd om die kans te pakken. En zo was ik niet alleen student, maar had ik ook een baan als Teamcoach.

Veel kansen

Het fijne aan de SVB is dat er heel veel kansen zijn om je te ontwikkelen. Er zijn volop opleidingsmogelijkheden en er wordt veel aandacht besteed aan je eigen arbeidsmobiliteit: hoe zorg je dat je zelf de regie houdt over je carrière, dat je op je plek zit? Zelf volgde ik het Talent Ontwikkel Programma (TOP) binnen de SVB, een programma dat jonge, ambitieuze collega’s helpt om zich verder te ontwikkelen. Tijdens dit programma kwam ik in aanraking met andere directies binnen de SVB en het werk dat zij doen – een goede aanleiding om weer eens verder te kijken.

Het buitenland lonkt

Een onderdeel dat mij meteen aansprak was Strategie & Externe Betrekkingen (SEB). Zij zijn, de naam zegt het al, verantwoordelijk voor het beleid en strategie van de SVB en onderhouden contact met stakeholders, zoals ministeries, gemeenten en andere ketenpartners waar de SVB mee samenwerkt. Nationaal, maar ook internationaal. Vooral dat laatste sprak mij enorm aan. Juist in internationale samenwerking spelen culturele verschillen een belangrijke rol, wat het werk heel dynamisch maakt. Ik ben een jaar intern gedetacheerd geweest bij SEB, om te ervaren of dit werk bij mij past. Van de Brexit tot de European Labour Authority en het organiseren van een wereldwijd event voor de sociale zekerheid. Inmiddels werk ik aan ‘Project EESSI’ bij dienstverlening. Hier zorgen we dat de SVB elektronisch gegevens uitwisselt over sociale zekerheid met meer dan 30 landen. Ik ben nu relatiebeheerder voor de internationale contracten op het gebied van pensioen. Heel gaaf, en een veelzijdig project om aan mee te werken. Ik verveel me hier geen moment. Of ik hier dit jaar blijf weet ik nog niet, de overheid is groot en andere organisaties ontdekken staat ook zeker op mijn wensenlijst.

Diversiteit

Werken in een organisatie die zich inzet voor diversiteit en inclusie vind ik belangrijk. Als er verschillende mensen samenwerken kijken ze anders naar problemen en uitdagingen. Ik zit binnen de SVB in de commissie D&I die hierover nadenkt en kijkt hoe we onze diversiteit kunnen vergroten en inclusief werken kunnen bevorderen.

Kansen pakken

Wat ik tot nu toe heb geleerd van mijn tijd bij de SVB is dat het niet uitmaakt wie je bent of waar je begint: als je een doel voor ogen hebt en daar naartoe werkt, dan kun je er komen. En die scriptie? Die rondde ik in 2015 af.

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland