"Bij de SVB vind ik balans tussen werk en privé."

Wei-Ming - Netwerkspecialist

Maak kennis met Wei-Ming!

Als netwerkspecialist bij de SVB, zorgt Wei-Ming (met zijn collega’s) ervoor dat de systemen onderling met elkaar kunnen communiceren. Hij gaat graag grondig te werk en houdt van de uitdaging om problemen uit te zoeken en op te lossen. “Als een gebruiker tegen een probleem aanloopt, dan kijk ik graag mee om te zien hoe het zit. Ik ben dan ook gewoon nieuwsgierig. Vaak blijkt er dan een onderliggend issue te zijn, wat je anders niet had ontdekt. En om dat dan te vinden en op te lossen, dat vind ik heel leuk om te doen.”

Het werk van een netwerkspecialist

“Inhoudelijk is het werk voor een netwerkspecialist bij de SVB erg interessant. Vernieuwen hoort er bij in de IT, omdat na een aantal jaar de leveranciers het netwerk niet meer ondersteunen. Daardoor zijn er veel leuke projecten om de infrastructuur te verbeteren. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met het migreren van alle data uit Splunk naar een nieuwe omgeving. Dat is een leuke klus, omdat ik daardoor zowel de nieuwe als de oude netwerkomgeving leer kennen, maar ook de collega’s leer kennen. Ook zijn we alvast aan het nadenken over welke verbeteringen we verder door willen gaan voeren.”

Bij de SVB vind ik balans tussen werk en privé.

Flexibele werkgever

“De SVB is een hele flexibele werkgever. Ik woon met mijn gezin in Duitsland. Niet heel dichtbij dus. Normaal gesproken blijf ik doordeweeks in Nederland en ga ik op vrijdagmiddag weer richting Duitsland. Maar als het een keer beter uit komt om thuis te werken, of nu iedereen noodgedwongen vanuit huis moet werken, merk je dat de SVB een flexibele organisatie is. Dat is erg fijn. Zeker met vier jonge kinderen die de nodige zorg en aandacht nodig hebben. Ik kan op die manier zorgen dat werk en privé goed in balans zijn. Daarnaast heerst er in de organisatie een fijne sfeer. Iedereen is behulpzaam en de samenwerking verloopt daardoor goed.”

Ruimte voor ontwikkeling

“Doordat de SVB zoveel aan het vernieuwen is, ontwikkel je jezelf automatisch steeds verder in het vak. Daarnaast geeft de SVB ook ruim mogelijkheid om cursussen te volgen. Interne cursussen, waardoor je bijvoorbeeld meer leert over welke wetten de SVB uitvoert, maar ook de mogelijkheid om extern opleidingen te volgen. Ook werken we af en toe met externe partijen. Dan kom je wat meer in een rol terecht waarbij je de regie moet houden en moet aansturen. Dat vind ik ook interessant, want daarmee ontwikkel je jezelf ook weer op andere vlakken.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,6 miljoen klanten, 49 miljard euro per jaar

Lees meer

Leer je collega’s kennen

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland