"Zelf de juiste oplossing bedenken"

Fons - Middleware specialist

Fons werkt sinds 2016 op de afdeling IT. Mede dankzij het hoge kennisniveau dagen ze elkaar daar uit en helpen ze elkaar met de soms complexe IT-vraagstukken. De ruimte die hij krijgt om aan dingen te werken waar weinig mensen kennis van hebben vindt hij het allermooist.

De sfeer is die van een familiebedrijf, iedereen kent elkaar hier.

Ontwikkelstraat nieuwe stijl

Als middleware specialist ondersteunt Fons ontwikkelaars op het platform Mainframe. Daarnaast houdt hij zich bezig met de installatie en configuratie van de ontwikkelstraat COBOL nieuwe stijl. COBOL is een programmeertaal die ontwikkelaars gebruiken om de applicaties waarmee de SVB haar administratie bijhoudt te verbeteren.

“Ik zit in een fijn team, waarbij we elkaar verder proberen te helpen. Er is voldoende ruimte voor ontwikkeling. De SVB ondersteunt dit van harte en moedigt ons aan om naar conferenties over ons vakgebied te gaan. De sfeer is die van een familiebedrijf, iedereen kent elkaar hier.”

Zelf informatie zoeken en de juiste strategie bepalen

“Ik krijg ruimte om aan dingen te werken, waar maar weinig collega’s wat vanaf weten. Het is dan zaak om alle informatie zelf bij elkaar te zoeken en een strategie te bepalen om iets geïnstalleerd of gedaan te krijgen. Dat zijn mooie uitdagingen.”

Hiervoor werkte Fons bij een detacheringsbedrijf waar hij zich niet thuis voelde. Na een gesprek bij de SVB waren ze het snel eens over de arbeidsvoorwaarden. “Toen kon ik mijn oude baan opzeggen, terwijl ik met mijn vrouw, mijn hond en mijn camper op vakantie was. Nooit spijt van gehad.”

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland