"De SVB is een sociale werkgever, die investeert in haar medewerkers"

Tim - IT Servicespecialist

Maak kennis met Tim!

Collega’s helpen met het oplossen van problemen die zij ervaren in de IT-omgeving van de SVB. Dat is wat Tim doet als IT-servicespecialist. Daarnaast volgt hij deeltijd een hbo-opleiding Business IT & Management, betaald door de SVB. Door deze baan en studie te combineren kan hij de opgedane theorie direct in de praktijk toepassen en krijgt zijn persoonlijke groei een extra boost.

Het leukst vind ik de opgeluchte en blije collega’s, nadat ik ze geholpen heb met iets waar ze zelf nooit uit zouden komen.

Een constante dienstverlening waarborgen

De bedrijfsvoering van de SVB heeft een directe impact op de maatschappij omdat het uitvoeren van de Nederlandse sociale verzekeringen zorgt voor bestaanszekerheid. Er gebeurt veel en er zijn grote belangen. Het werk moet altijd door (kunnen) gaan. Door dit belang is het werken bij de SVB heel interessant. Als IT’er is dus onder andere een constante dienstverlening waarborgen een leuke en belangrijke deliverable.”

IT zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken

“We zijn constant bezig om onze IT-omgeving aan te passen, zodat deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk is voor onze gebruikers. Helaas lukt dat niet altijd, het blijft een uitdaging omdat er zoveel collega’s met eigen unieke taken en wensen zijn. Maar uiteraard proberen we dit altijd. Toen bijvoorbeeld iedereen thuis ging werken, zijn we in korte tijd overgegaan naar een IT-omgeving waarmee de dienstverlening van de SVB onverminderd kon doorgaan. Dat was gezien de urgentie en complexiteit een flinke prestatie, waar heel IT zich toen dag en nacht voor heeft ingezet.

Divers team met een gemeenschappelijke taak

“Ons team is heel divers. Een leuke groep met allerlei verschillende achtergronden en ideeën. Maar we hebben wel samen een gemeenschappelijke taak. We moeten samen tot elkaar kunnen komen om dingen te bereiken. Ons team bestaat momenteel uit zeventien personen onder wie één vrouw. Daar mag best verandering in komen!”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland