"Ik doe iets voor de samenleving én heb voldoende vrije tijd"

Remco - Controller

Maak kennis met Remco!

Na een lange carrière in de commerciële wereld, wilde (business) controller Remco zich bij de SVB gaan inzetten voor de maatschappij. ‘Wij zorgen dat iedereen krijgt waarop hij recht heeft.’ 

“Als controller op de afdeling concern control staan we opgesteld voor het directieteam en de Raad van Bestuur. Onze rapportages zijn SVB-breed: hoe staat de organisatie ervoor, zowel financieel als niet-financieel? Betalen we de AOW en kinderbijslag op tijd uit, hoe hoog is het ziekteverzuim? Ik stem de rapportages af met controllers van andere afdelingen, geef aanbevelingen en advies.” 

Het is mooi om goed onderbouwd advies te geven waarmee we de SVB en daarmee ook Nederland beter maken. Het is onze verantwoordelijkheid de bestaanszekerheid van jong en oud in Nederland te waarborgen. Wij zorgen dat iedereen krijgt waarop hij recht heeft.” 

In deze functie moet je een teamplayer zijn en politiek gevoel hebben.

In actie 

“In deze functie moet je een teamplayer zijn en politiek gevoel hebben. Het ene moment heb ik een directeur tegenover me, het volgende moment een medewerker in de uitvoering. Dat ligt mij wel. De grootste uitdaging is de tijdsdruk, want de rapportages moeten stipt op tijd klaar zijn. 

Ik kan er grote tevredenheid uithalen als mijn advies zorgt voor actie. Zo zijn we overgestapt van maandelijkse naar viermaandelijkse rapportages, waardoor we meer tijd hebben voor de analyse en onderbouwing. Ook heb ik meegewerkt aan het opstellen van een gemeenschappelijk, SVB-breed managementcontract. Dit was een samenwerking met de directie Strategie, Recht en Communicatie en het directieteam.” 

Eigen invulling 

“Het mooie aan onze afdeling is dat je op korte termijn een goed overzicht krijgt van wat er speelt binnen de organisatie. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden en we hebben regelmatig teamtrainingen, onder meer op het gebied van businesspartnerschap.  

Ik vind het prettig iets te doen voor de samenleving en daarnaast voldoende vrije tijd over te houden. Op dit moment werk ik 4×9 en 80% van de werkdagen vanuit huis. Daardoor heb ik de ruimte voor mijn marathontrainingen en om te skiën – als het even kan ga ik minimaal één keer per jaar op wintersport.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland