"Heb me altijd trots gevoeld dat ik iets voor de Nederlandse samenleving doe"

Nick - Sectiemanager Security & Continuity

Maak kennis met Nick!

Nick is sectiemanager Security & Continuity en product owner van diverse security gerelateerde diensten. In 2016 stapte hij over vanuit het bedrijfsleven naar de SVB. “Ik werd via via geattendeerd op deze functie en was benieuwd wat het zou inhouden om bij een overheidsorganisatie te werken. Nu zit ik hier nog steeds en het bevalt goed.”

Als manager steun ik de vakmensen in mijn sectie volop met hun ontwikkeling.

Investeren in medewerkers

“Mijn eerste functie bij de SVB was sectiemanager Middleware bij IT. Door de agile transitie zou mijn baan echter enorm gaan veranderen. Op een conferentie raakte ik in gesprek met een security specialist en dacht: is informatiebeveiliging niets voor mij? Ik heb intern met een aantal collega’s in IB en de CISO (Chief Information Security Officer) gesproken en ben toen gestart met een leergang informatie beveiliging. Na een werkervaringsplek als Information Security Officer ben ik begin 2019 overgestapt naar IT Security als sectiemanager Security & Continuity. Inmiddels heb ik mijn CISM (Certified Information Security Manager) examen ook gehaald en ben ik gestart met de echte certificering. Ik heb ook nog meer op de planning staan en voel volledige ondersteuning van de SVB om deze doelstellingen te behalen. Als manager steun ik de vakmensen in mijn sectie ook volop met hun ontwikkeling. Vaak volgen zij verschillende opleidingen per jaar. Dat is zowel voor de organisatie als de medewerker belangrijk. Ik moet dan altijd denken aan deze quote: “CFO to CEO – What if we invest in people and they leave? CEO to CFO – What if we don’t and they stay?”

De mens centraal

“De mens staat bij de SVB meer centraal dan ik voorheen gewend was. Zo voel ik mij als medewerker gewaardeerd en vrij om mijn mening te geven. Maar bovenal wordt de burger, aan wie wij onze diensten leveren, centraal gezet. Dit hoor ik vaak terug in overleggen met andere product owners. De SVB is  verantwoordelijk voor het tijdig en rechtmatig uitbetalen. Ook de bedoeling van de wet, en niet alleen letterlijk wat erin staat, is een belangrijk uitgangspunt voor ons werk.  Als we merken dat een burger bijvoorbeeld door terugvorderingen in financiële problemen komt, dan kunnen we voor de burger contact leggen met de schuldhulpverlening van de gemeente.. Ik heb altijd een trots gevoeld dat ik iets voor de Nederlandse samenleving doe. Toen ik net in dienst kwam, heb ik gevraagd of ik een keer bij de uitvoering mocht kijken. Dat kon door bij een collega van PGB (Persoonsgebonden Budget) die mensen telefonisch te woord staat te zitten. Dat heeft me doen realiseren hoe afhankelijk veel burgers zijn van de taak die de SVB uitvoert. Het geeft me altijd steun en trots in momenten dat ik lastige beslissingen moet nemen.

IT Security

IT Security is een interessant en steeds ontwikkelend werkveld. Bij de SVB telt IT Security al zes verschillende teams met allemaal hun eigen focus, zoals Informatiebeveiliging en het Security Operations Center. Ook is IT Security niet een op zichzelf staande dienst, maar heeft veel afhankelijkheden met andere afdelingen. De diensten die de SVB namelijk levert, of het nu een werkplek is of een digitaal portaal voor de burger of gemeenten, worden niet door security geleverd maar door andere IT-specialisten. Informatiebeveiligingsspecialisten moeten met hen in gesprek gaan zodat uiteindelijk alle diensten een acceptabel niveau van beveiliging krijgen. Het eigenaarschap, vakmanschap en de gedrevenheid waarmee de collega’s hier hun werk uitvoeren, maakt dat het een prettige en uitdagende werkomgeving is. Tegen iedereen die het overweegt om bij de SVB te komen werken binnen de IT Security zou ik zeggen: “Als jij de informatie van de Nederlandse burger wil helpen beschermen, een bijdrage wil leveren aan de samenleving, en dat graag in een gezellige en steeds verder ontwikkelende organisatie wil doen, dan is de SVB zeker het overwegen waard!”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland