"Binnen onze afdeling hechten we veel belang aan kwaliteitscontrole"

Benjamin - Software engineer

Maak kennis met Benjamin!

Betrokkenheid vanaf het opstellen van vereisten tot en met de oplevering. Voor software engineer Benjamin is dat een van de allermooiste dingen van zijn functie. Naast de voldoening die het geeft om er met IT-oplossingen voor te zorgen dat burgers kunnen krijgen waar ze recht op hebben van de SVB.

Dat er bij de SVB zelfs opleidingsbudget is voor niet-functiegebonden opleidingen verraste mij positief. 

Veel variatie in werkzaamheden

“Mijn werk is zeer gevarieerd. We werken volgens de scrummethodiek, waardoor mijn dagelijkse werkzaamheden verschillen per sprint. Het ene moment schrijf ik geautomatiseerde testen, dan ben ik weer met bug fixing bezig. En andere keren met het implementeren van nieuwe functionaliteiten. Eigenlijk met alles wat nodig is om mijn team te helpen succesvol de sprint af te sluiten. In essentie zijn we in een constante loop bezig van ontwikkelen, testen en implementeren. Daarmee waarborgen we de continuïteit en het verbeteren van de kwaliteit van onze systemen.”  

Leren begrijpen waarvoor wij ons development doen

“Ik startte hier in 2021, omdat ik werk zocht met meer maatschappelijke betrokkenheid. Met een IT-achtergrond is dat wellicht niet het eerste wat iemand verwacht. Ik had eerder niet voor de sociale zekerheid of zorgsector gewerkt. Met behulp van een ‘buddy’ die me binnen de SVB op weg hielp en waarmee ik kon sparren maakte ik snel kennis met dit nieuwe werkveld. Ook was het zeer leerzaam om inhoudelijk te leren over de wetten en regelingen die de SVB uitvoert. Die opleidingen hielpen mij te begrijpen waarvoor wij ons development doen. En zo was ik snel van toegevoegde waarde voor mijn team. De aandacht die er hier is voor de medewerkers en die de SVB besteed aan opleidingsmogelijkheden is ongekend.” 

Events vergroten de betrokkenheid

“De events die de SVB regelmatig organiseert, vergroten de onderlinge samenwerking en betrokkenheid bij elkaar. Zo deed ik al eens mee aan een escape challenge en zijn er ook regelmatig workshops. Genoeg activiteiten waaruit je kan kiezen dus. Een ander voorbeeld is wesharetalent, waar je webinars kan volgen. Die gaan dan bijvoorbeeld over onderwerpen op het gebied van change, customer, digital en governance. Dat dit soort dingen geregeld worden en dat wij de ruimte krijgen om mee te doen toont voor mijn gevoel de mensgerichtheid van de SVB aan.” 

Bekijk ook de korte video waarin Benjamin vertelt over zijn IT-werk binnen de SVB.

 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland